19-årige Lucas blev förlamad när han var 3,5 år då en bil rullade på honom. Han har inte låtit det stoppa honom. Idag så driver han eget företag där han med hjälp av personlig assistans kan designa tröjor och har tusentals följare på Tiktok och Instagram.

Det har krävts många år av rehabilitering och mycket slit för att han ska vara där han är idag.
Han har en oerhörd kampvilja att bli bättre och ser varje litet framsteg som en del av ett större mål. Drömmen om att starta egen kom tidigt men efter att han fått prova på att vara egen företagare i gymnasiet så satsade han.

                                                                                                        Foto: Privat

 

Han vill genom sitt företagande inspirera andra till att våga. Hans tröjor har uppmuntrande tryck som är mycket positivt och verkligen behövs i dessa tider.

Det var först på högstadiet som Lucas kände att han var annorlunda. Tonåren är ju en jobbig tid för många, och för personer med funktionshinder kan det vara extra jobbigt och svårt många gånger. Lucas kände sig deprimerad ett tag men fick gå i samtalsterapi och lärde sig att vända motgången till styrka. Han vill så fort pandemin är över att dra ihop ett event och prata om psykisk ohälsa. Mycket bra och viktigt initativ.

Vill ni läsa hela artikeln om Lucas så finns den i en länk här nedan:

https://www.expressen.se/kvallsposten/forlamade-lucas-19–driver-eget-foretag-/

Behöver ni hjälp att ansöka eller överklaga ett beslut om assistans? Kontakta oss på Assistansjuristerna

Niklas
//sekreterare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *