Okategoriserade

Det är upp till varje assistent att besluta om vaccination

 

Att personliga assistenter vägrar ta vaccin känns ju helt galet enligt mig. Men enligt kommunal så är det inte en anledning till ändrade anställningsvillkor. Däremot kan man bli omplacerad. Liv Scheding på kommunal säger att det är viktigt att informera alla assistenter om vilka råd och riktlinjer som gäller. För att den som är vaccinerad kan ju också vara smittbärare, vilket gör att det mest skyddar assistenten från sjukdom.

 

Att som Björn Jideus på Fremia säger att en vägran att vaccinera sig ska leda till att assistenten sägs upp vill Liv inte hålla med om. Men beroende på hur assistansen ser ut så kan assistenten omplaceras om vederbörande inte vill vaccinera sig. För att om man inte kan säkra upp arbetsförhållandena med tillräcklig skyddsutrustning så är det ett alternativ.
Det samma gäller för den som är assistansberättigad, den är inte heller tvingad att ta vaccin.
Nu tror jag att dem allra flesta som är beroende av assistans vill vaccinera sig, eftersom man oftast då är i riskgrupp för svår Covid-19.

Vill ni läsa hela intervjun med Liv Scheding så finns den i en länk nedan:

https://assistanskoll.se/20210202-Kommunal-varje-assistent-besluta-vaccination.html

Behöver ni hjälp att ansöka eller överklaga ett beslut om assistans? Kontakta oss på Assistansjuristerna

Niklas
//sekreterare

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *