Okategoriserade

Artikelserie i Svt om assistansfusk

 

Ingen annan bransch har varit så ifrågasatt som assistansbranschen. Frågan om fusk kommer upp med jämna mellanrum. Är det inte personer i behov av assistans så är det företag som jobbar med personlig assistans som anklagas. Man återkommer ständigt till att det är mycket pengar i omlopp. Det man inte tar upp är att LSS och personlig assistans är en mycket billigare insats för samhället än alternativen. Det hör man väldigt sällan och man kan undra varför?

Just nu i dagarna så har Svt startat en artikelserie där man hänger ut assistansbolag som man anser inte är seriösa. Man undrar vad deras syfte är? Vill man försämra den personliga assistansen ytterligare, eller vill man att reformen ska försvinna helt?
Att man sen inte tar reda all fakta innan man gör sitt inslag är ännu värre, vad syftet är med det kan man verkligen fråga sig.
För risken är stor att det blir fler försämringar för personer i behov av assistans efter det här.

Det som jag tycker är tråkigt i den här kampen för assistansens fortlevnad är att dem olika organisationerna är för dåliga på att samarbeta. Man måste gå ihop så att man kan höras bättre, få en starkare röst i debatten. Vad tycker ni att man ska göra för att få till en ändring?
Skriv en kommentar!

Behöver ni hjälp att ansöka eller överklaga ett beslut om assistans? Kontakta oss på Assistansjuristerna.

Niklas
//sekreterare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *