Okategoriserade

Ingen ursäkt för övergrepp

 

 

Politikerna verkar likgiltiga inför att be om ursäkt för dem övergrepp som begåtts på institutioner som Vippeholm och andra liknande ställen. Heja Olika har intervjuat Åsa Strahlemo från DHR gällande det här.

Det är endast Liberalerna och Kristdemokraterna som har diskuterat frågan inför riksdagsseminariet den 10 mars 2021. Att få en ursäkt är viktigt för att få ett erkännande att det har hänt. Samt att dem som vågar berätta ska bli trodda. Det är också att ge upprättelse till alla funktionshindrade och deras anhöriga. Att staten erkänner att dem gjort fel är också ett steg till att det ska bli rätt från och med nu.

Intresset för den här frågan från partierna har varit väldigt svalt säger Åsa. Dem ända som velat träffa DHR och diskutera frågan är Liberalerna och Kristdemokraterna. Inget regeringsparti har velat diskutera frågan. Vilket inte förvånar mig, med tanke på regeringens inställning till personer med funktionshinder.

Åsa har egen erfarenhet av institution och säger att allt som kunde va roligt eller som handlade om egna val var förbjudet. Man ser här hur viktigt där är med personlig assistans och självbestämmande.

 

Läs gärna hela intervjun med Åsa Strahlemo, den ligger i en länk här nedan:

https://hejaolika.se/artikel/politiker-nastan-iskalla-infor-krav-pa-ursakt-for-overgreppen/

 

Vill ni har hjälp att ansöka eller överklaga ett beslut om assistans? Kontakta oss på Assistansjuristerna.

Niklas
//sekreterare

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *