Okategoriserade

Trots 4 stroker, nekas assistans

 

Jennie Strandberg drabbades som 31 åring av inte mindre än 4 stroker eller som det heter med ett annat ord hjärninfarkter. Detta har gjort att hon inte klarar av grundläggande och vardagliga saker. Så som personlig hygien och diverse hushållssysslor. Hennes enda önskan är att få leva ett värdigt liv. Något som Stenungsunds kommun i dagsläget nekar henne. Hon säger själv att hon inte mår bra av att behöva sitta instängd i sin lilla lägenhet hela tiden, och det kan man ju förstå.

Jennie kan inte stressa utan behöver tid på sig för att kunna samla tankarna och finna rätt ord i en konversation. Fram till 2015 så kunde hennes pappa hjälpa henne, men efter att han gick bort så har hennes situation blivit svårare. Hon har sju sjukdomsdiagnoser och står nu ensam med hemtjänst personal och en kontaktperson. Hon vill få en personlig assistent som hon kan känna tillit till istället för olika personer hela tiden. Det är inte svårt att föreställa sig den otryggheten.

 

 

Jennie har fått inte mindre än fyra avslag på ansökan om personlig assistans, som det är idag så tvingas hon äta själv trots att hon riskerar att sätta i halsen. När hon ska duscha så ringer hemtjänst personalen och säger åt henne att börja klä av sig och sätta sig i duschen och börja tvätta sig så kommer dem. Ibland har hon fått sitta i duschen en timme och vänta på att någon ska komma. Det här är ju helt fruktansvärt, man kan inte förstå hur en människa kan behandlas på det här sättet.

Vill ni läsa mer om Jennie så kan ni göra det i länken nedan:

https://lokaltidningensto.se/nyheter/jennie-fick-fyra-strokes-nekas-personlig-assistans/

Behöver ni hjälp att ansöka eller överklaga ett beslut om assistans? Kontakta oss på Assistansjuristerna.

Niklas
//sekreterare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *