Okategoriserade

Assistansen har räddat mig psykiskt under Coronapandemin

 

Weche Willumsen har personlig assistans med 83 timmar i veckan. Det här upplever hon har varit väldigt viktigt för hennes psykiska hälsa under den pågående pandemin. Jag förstår henne, har haft samma upplevelse. Utan mina assistenter så hade det blivit oerhört påfrestande att klara av den isolering som pandemin tvingar oss i riskgruppen till.

Hon har blivit hjälpt av att hålla sig sysselsatt, vilket hon kan vara tackvare sin assistans.
Men trots assistans, så har hon också fått ställa in saker, och undvika sådant som innebär förhöjd risk för att bli smittad. Att gå och handla, resa och umgås med vänner. Är några av dem saker som många har fått ge avkall på i pandemin. Wenche har inte ens kunnat ta sig till frisören, vilket som hon skämtsamt säger har gjort att hon fått en Corona frisyr.

 

I Wenches fall så har hon avstått från att ta in en extra assistent på helgerna för att begränsa antalet människor som hon träffar. Då får hennes man rycka in och hjälpa henne, vilket hon inte tycker är helt bra. Men för att minska risken för smitta så måste man ju vidta alla åtgärder. Slutligen så kan jag bara hålla med Wenche när hon säger att assistansen inte bara har räddat mig fysiskt utan även psykiskt under den här pandemin.

Vill ni läsa hela intervjun med Wenche så finns den i en länk nedan:

https://assistanskoll.se/20210121-Wenche-Assistansen-reddat-mig-psykiskt-Corona.html

Behöver ni hjälp att ansöka eller överklaga ett beslut om assistans? Kontakta oss på Assistansjuristerna

Niklas
//sekreterare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *