Okategoriserade

Ibland kände jag mig mer eller mindre som ett husdjur

Nora Eklöv har kämpat länge för att beviljas assistans under sin arbetstid. Nu äntligen så har hon fått rätt i Kammarrätten. Nora vill studera till journalist och hoppas nu att domen ska göra så att hon även kan få hjälp under sina studier. Ärendet har hon drivit mot stadsdelsnämnden i Farsta sedan 2016. En lång tid, särskilt när man behöver assistans.


Under tiden då hon saknat assistans, så har hon fått jobba på distans. Dem gånger som hon har varit tvungen att vara på plats så har släkt och vänner ställt upp ideelt. Så ser det ju ut många gånger, när assistans saknas måste dem närmaste rycka in. Nu är det ju så att Noras fall kanske inte är slut här. Kommunen har till den 23 november på sig att överklaga till Högsta Förvaltningsdomstolen. Även om det är svårt att få prövningstillstånd där.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Bloggtorsdagny.jpg                                                                                       foto: Eric Tillander

Då hon distansarbetade från sina föräldrars hus så kunde dem bara komma hem på lunchen för att hjälpa henne. Vilket gjorde att hon var tvungen att hålla sig om hon behövde gå på toaletten. Man blir upprörd av bara tanken. Hon kunde inte heller komma ut utan fick hålla sig inne. Jag kände mig mer eller mindre som ett husdjur säger Nora. När hon åkte till sitt arbete i Stockholm så mötte vänner upp och var frivilliga assistenter. Fantastiska vänner, men så ska det inte behöva vara.


Nora är starkt kritisk till att ha varit begränsad i 4 år pga att kommunen vägrat bevilja assistans. Då Nora ska börja studera till journalist så säger hon att, om hon inte blir beviljad assistans för sina studier så kommer hon att överklaga igen.

Hela intervjun och med Nora hittar ni nedan:

https://assistanskoll.se/20201109-Nora-mer-eller-mindre-husdjur.html

Behöver ni hjälp att överklaga eller ansöka om assistans. Kontakta oss på Assistansjuristerna

Niklas
//sekreterare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *