Jurist med erfarenhet


Juristbyrån Assistansjuristerna fortsätter att expandera och nu söker vi ytterligare en jurist med inriktning LVU, barnrätt och LSS. Stationeringsorten är på kontoret i Stockholm men resor över hela Sverige förekommer. Som jurist hos Assistansjuristerna har du har ett stort engagemang för personer med funktionshinder, delar vår värdegrund och har nödvändiga egenskaper som handlingskraft, ansvarskänsla och samarbetsförmåga.

Om dig

Du har mycket god förmåga att analysera och strukturera komplicerade problem och kan även se lösningar och förklara. Själva hjärtat i vår organisation är mötet med människor för vi vet att det är då relationer skapas och utvecklas. Du är väl förtrogen med lagar som LSS och LASS. Men främst ska du vara lösningsfokuserad, förstå vikten av ditt arbete och att inställningen till ditt arbete kommer att vara avgörande för vilka resultat du kommer att uppnå i vår organisation.

Din profil

Kompetenser: Juristexamen, minst 1 års erfarenhet av LSS och LASS

Körkort: Meriterande

Dina arbetsuppgifter

Juristens uppgift är att biträda personer med funktionshinder i socialförsäkringsmål i förvaltningsdomstolarna. Processföringen är huvudsakligen skriftlig men muntliga förhandlingar förekommer. De övergripande arbetsuppgifterna är processföring, men arbete med uppföljning, analys och informationsspridning förekommer.

Beskrivning av kvalifikationer:

Du ska ha avlagt kandidatexamen i juridik. Du ska ha mycket goda kunskaper i förvaltningsprocessrätt, goda kunskaper i socialförsäkringsjuridik samt erfarenhet av skriftlig processhandling och muntlig förhandling i domstol. Vi söker dig som har personlig integritet och gott omdöme. Du är van att arbeta systematiskt, självständigt och resultatinriktat. Vi ser gärna att du har kunskaper inom LSS.

Det ingår även resor, inrikes med övernattning och helg- och kvällsarbete i tjänsten förekommer. Du har till uppgift att medverka i olika evenemang för att kunna utvecklas med varumärket som står för kompetens, kvalitet och engagemang.

Kort beskrivning av företaget:

Assistansjuristerna är en fullservicebyrå och vi hjälper personer med funktionshinder med ärenden att ansöka och överklaga personlig assistans och assistansersättning. Vi deltar vid hembesök och muntliga förhandlingar i domstol och i samband med Försäkringskassans omprövningar.

Din ansökan

Intervjuer sker löpande så du är välkommen in med din ansökan redan idag! Ansökan skickas tillsammans med personligt brev och CV till: sekreterare@assistansjuristerna.se