Examensarbete för juriststudenter

 

Letar du efter ett examensarbete?

Just nu letar Assistansjuristerna efter juriststudenter som vill göra sitt examensarbete hos oss. Examensarbetet är en möjlighet för en framtida anställning och vårt mål är att du som student kan stanna kvar hos oss efter avslutat arbete. Det är även en utmärkt chans för dig att få mer erfarenhet och få in en fot på arbetsmarknaden. Under examensarbetet kommer du att få en plats på vårt kontor och handledas av våra jurister – allt för att för att du ska nå bästa möjliga resultat.

Du som söker får gärna ha ett intresse för rättsliga frågor gällande personlig assistans, men framförallt vill vi att du har en passion för att hjälpa personer med funktionshinder.

Vi har ett flertal ämnesval som skulle vara intressanta att arbeta med.

1. Allmänna ombud bidrar till indrag av personlig assistans för många.

2. Följer rättsutvecklingen lagstiftningens syfte?

3. Kommuners vägledningar styr tolkningen av LSS.

4. Tillfällig utökning: Få resor beviljas för personer med funktionshinder.

5. Skillnader på ersättning beroende på var den enskilde är bosatt.

6: Föräldraansvaret: gäller det endast för barn med ett funktionshinder eller är det tillämpligt även när föräldern har ett funktionshinder?

Vilka är vi?

Assistansjuristerna är en juristbyrå som hjälper personer med funktionshinder. Vi är en fullservicebyrå och hjälper till med allt från ansökningar om personlig assistans till att överklaga beslut om personlig assistans och assistansersättning. Vi deltar vid hembesök, muntliga förhandlingar i domstol och i samband med Försäkringskassans och kommunens omprövningar. Vi hanterar även ärenden gällande vårdbidrag, bostadsanpassning, samt hjälper assistansbolag med ansökan om tillstånd från IVO att bedriva personlig assistansverksamhet. Vi är glada över att kunna erbjuda en spännande och lärorik arbetsplats för dig som student!

Intervjuer sker löpande så du är välkommen in med din ansökan redan idag! Skriv några rader om dig själv och berätta om vilket ämne som intresserar dig och varför. Ansökan skickas till: sekreterare@assistansjuristerna.se